A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szoftver, amit az FBI vezére is szívből gyűlöl: erre váltanak az EU vezetői

Az FBI sem szívleli a Signal nevű alkalmazást, amelyre az EU döntéshozói váltottak, ugyanis az itt folyó üzenetek, bármi történjék is, a feladó és a címzett között maradnak.

Egy kiszivárgott dokumentum szerint az ezen körökben folyó üzenet váltásokra eddig használt WhatsAppot a Signal nevű szoftverre cserélik az Európai Bizottság (EB) döntéshozói és a testületi tagok – írja a hvg. A program Androidon, iOS-en és számítógépeken is elérhető.

A Signalt a legtöbben csak úgy nevezik: a szoftver, amit az FBI vezére is szívből gyűlöl. Edward Snowden annak idején egy humoros bejegyzéssel tudatta a világgal – így az FBI-jal is –, hogy mondandóit ezzel az alkalmazással rejti el a kíváncsiskodók elől. A férfi az amerikai titkosszolgálat megfigyelési ügyeinek leleplezéseiről ismert.

A Signal egyébként nem csak üzenetküldésre, de telefonhívásra is használható. A program végpontok közti titkosítással rendelkezik, ez gátolja meg, hogy az üzeneteket a résztvevőkön kívül mások is elolvashassák. A Facebook Messengerében már találkozhatunk ilyen funkcióval, azonban amíg ott bekapcsolás nélkül ez nem működik, addig a Signal automatikusan tudja ezt. A szoftver kiberbiztonsági szakértők szerint ez az egyik legjobb eszköz az üzenetek titokban tartására.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések