A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ELTE körlevélben figyelmeztette a hallgatókat: maradjanak otthon, ha a koronavírus gócpontjában, Olaszországban jártak

A koronavírus gócpontjából, Észak-Olaszországból hazatérő hallgatókat az Eötvös Loránd Tudományegyetem arra kérte, hogy inkább maradjanak otthon két hétig (ami a vírus leghosszabb lappangási ideje), hiányzásukat pedig igazoltnak tekintik.

A kiadott körlevelükben felhívták minden olyan érintett személy figyelmét, hogy ha Észak-Olaszországban jártak, vagy bármilyen a járvány miatt hatóságilag lezárt területen, akkor maradjanak elővigyázatosságból távol az egyetemi közösségtől legalább két hétig– számolt be róla az Index.

Akik az érintett országban jártak, azoknak elég e-mailben jelentkezniük az intézmény felé és igazoltnak fogják tekinteni két hetes kimaradásukat.

Azt is hozzátették, hogy ha tapasztalják magukon a koronavírus tüneteit, mint láz, köhögés vagy nehéz légzés, akkor haladéktalanul forduljanak háziorvosukhoz. Ha pedig sürgősségi ellátásra szorulnak, tájékoztassák a mentőket, hogy fertőzött területen jártak vagy olyan személlyel érintkeztek, aki olyan helyen járt.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések