A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus-botrány Egerben - megszólalt a vízilabda klub, egyetértenek a fertőtlenítéssel - ezért

Megszólalt az Egri Vízilabda klub a csapatukat a koronavírus-ügyben ért kijelentések kapcsán. Sőt arról is, miért értenek együtt végülis az általuk használt egri uszoda fertőtlenítésével. Az ok meglepő, de nagyon jogos: amíg a vízilabdázóink Olaszországban voltak, addig az uszodában négy földrész ezer sportolója versenyzett ott, kísérőikkel együtt ezerötszázan fordultak meg a medencében!

Mint írtuk, kisebb megütközést keltett, hogy az Olaszországból hazatért egri vízilabda csapat nem került karanténba, a milánói osztálykirándulásról hazatért diákok meg igen. Közben a város polgármestere lezáratta az uszodát, fertőtlenítés céljából. Szerdán Gulyás Gergely és Kásler Miklós sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy jogosan nem kerültek karanténba a sportolók, mert a diákokkal ellentétben ők távolabb voltak az olaszországi járvány gócpontoktól, ettől függetlenül megfigyelés alatt állnak Egy vízilabdás portál szerint viszont úgy néz ki, elmarad az Eger Honvéd Elleni ma esti mérkőzése - ezt azonban hivatalosan senki nem mondta ki, sőt, az egriek ennek ellenkezőjét mondják: lesz meccs.. Szerdán az Egri Vízilabda Klub a történtekről közleményt adott ki.

Weboldalukon azt írták, a hétvégén "fake news"-ok jelentek meg a csapatról. Az igazság az, hogy az olaszországi fertőzésveszélytől hatvanhárom kilométerre volt a csapat, ellentétben azzal az iskolai csoporttal, akiket karanténba zártak a hazaérkezésük után. Ők tizenhárom kilométerre voltak a fertőzésveszélyes területtől.

Ellentétben a diákokkal, csapatunk külön autóbusszal közlekedett és a mérkőzés helyszínét kivéve semmiféle közösségi térben nem mozogtak. Ezzel együtt megtettük azokat az óvintézkedéseket, amiket az elővigyázatosság ilyenkor megkövetel. A csapat és a velük együtt utazó csapatvezetés átesett a repülőtéri rutinellenőrzésen. Egerbe érkezésüket követően pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai végezték el az általuk szükségesnek tartott vizsgálatokat. A vizsgálat eredményeiről dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos állított ki igazolást, ami alapján kedden este megtarthatták a Bitskey Aladár Uszodában a hazautazásukat követő első edzésüket. Mivel a játékosok az országos tisztifőorvos szerint sem jelentenek fertőzési kockázatot, ezért a csapat elutazik Budapestre és lejátssza a ma 19.30 órára kiírt bajnoki mérkőzését a Honvéd ellen.

- írták.

Hozzátették, hogy a klubvezetés és a szakmai stáb naponta többször ellenőrzi a sportolókat.

Ettől függetlenül tökéletesen egyetértenek az egri Bitskey Aladár Uszoda fertőtlenítés idejére történő bezárásával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések