Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldségekkel töltött avokádó: karcsúsító, szuperegészséges fogás

A töltött avokádó praktikus, gyors, sokféle zöldséggel töltve igazán egészséges, és a fogyókúrázók is bátran megehetik.

Ha előnyben részesíted a gyorsan elkészíthető fogásokat, és fontos, hogy egészségesen étkezz, akkor a zöldségekkel töltött avokádó remek választás. Jól jön akkor is, ha fogyózol. Önmagában is eheted, de pirítóssal vagy friss kenyérrel is tálalhatod. Ezzel a vendégeket biztosan lenyűgözöd, pedig végtelenül egyszerű.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db avokádó
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
1 db citrom
1 csokor zöldhagyma
0.5 db uborka
0.5 csokor petrezselyem
olívaolaj
bors

Elkészítés:

Lehetőleg érett, puha avokádókat válogass, majd mosd meg, hosszában vágd ketté, a magját távolítsd el, a húsát kanállal szedd ki, és locsold meg a citromlével. A zöldségeket mosd meg, a paprikát, a paradicsomot, az uborkát vágd fel körülbelül azonos nagyságú darabokra, és tedd hozzá az avokádó kivájt belsejét. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg aprított zöldhagymával és petrezselyemmel. Sózd és borsozd meg ízlés szerint, óvatosan forgasd össze. Töltsd a zöldséges keveréket az avokádóba. Ha van időd, tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések