A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb részletek: a mentora szerint megölték Magyarországon az orosz zongoraművészt

Elina Valijeva Budapesten elhunyt orosz zongoraművész halálával kapcsolatban többen gyanakodni kezdtek.

A 27 éves, Baskírföldről származó tehetség pihenni érkezett Budapestre egy férfi ismerősével még a tavalyi év végén, amikor egy újlipótvárosi közösségi szálláson mindketten gázmérgezést szenvedtek. A katasztrófavédelem munkatársai szerint egy meghibásodott fürdőszobai gázkészülék okozta a tragédiát, de a körülmények még mindig nem tisztázódtak.

A Borsnak Elina Valijeva mentora, Jurij Bogdanov azt nyilatkozta: a kezdetektől fogva kételkedik abban, hogy baleset okozta volna tanítványa halálát, de hisz az igazságszolgáltatásban. Bogdanov szerint furcsa, hogy bár Elina és társa is gázmérgezést szenvedtek, a férfi már vissza is térhetett Moszkvába. Tanárát mélyen megrendítette Elina halála. Szerinte fantasztikus karrier várt volna a tehetségre, aki már így is rengeteg nemzetközi díjjal büszkélkedhetett.

A magyar hatóságok foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoznak, de egyelőre csak a szakértők kirendelésénél tartanak, gyanúsítottakat nem hallgattak ki. A Bors információi szerint gyanúsított lehet a felújítást végző szakember, de a tulajdonost is felelősségre vonhatják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések