A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Túrós-zabpelyhes pufi palacsinta: édesen és sósan is mennyei

A túrópalacsinta kiváló fehérjeforrás, nagyon finom, könnyen variálható, és a lisztet zabpehellyel is helyettesítheted.

A túrós-zabpelyhes palacsinta ráérős reggeleken remek napindító lehet, de vacsorára, desszertként is bármikor kínálhatod. A fehérje mellett a zabpehelynek köszönhetően rostban is gazdag. Rengeteg módon készítheted, így édesen, különféle öntetekkel, gyümölccsel, sósan pedig akár fokhagymás tejföllel leborítva vagy zöldfűszerekkel feldobva.

Hozzávalók:

50 dkg túró
8 dkg zabpehely
2 db tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A túrót törd át villával, majd rakd hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliát, a zabpelyhet vagy zablisztet, a sütőport, és dolgozd össze a masszát. Lefedve tedd a hűtőbe, majd pihentesd fél órát. Ha a sós változatot készítenéd, akkor hagyd ki a cukrot és a vaníliát, viszont dobj a masszába kevés sót, esetleg zöldfűszert.

Pihentetés után kevés zsiradékot hevíts fel egy serpenyőben, és egy evőkanállal tegyél bele a túrós keverékből. Kicsit lapogasd el, majd süsd a tésztát aranybarnára oldalanként egy-két perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések