A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NBA: rangadót nyert a Los Angeles Lakers, hozta a kötelezőt a Milwaukee

A nyugati konferencia éllovasa 124-115-re győzte le a Houstont az észak-amerikai profi kosárlabdaliga szombati játéknapján.

Húsz ponttal sikerült felülmúlnia a Milwaukeenak a Brooklynt. A Bucks az első három negyedet magabiztosan nyerte, majd az utolsóban igaz kétpontos vereséget szenvedett, de így is 117-97-re diadalmaskodott a Nets ellen.


A Phoenix ellen szenvedett vereséget a keleti negyedik Boston. A két meccse nyeretlen Celtics a győzelem reményében lépett pályára, azonban három játékrészt követően 11 pontos előnyre tett szert a Suns. Végül az utolsó negyedben felpörgött a házigazda, de ez csak arra volt elég, hogy négy pontra zárkózzanak, így 123-119-re kapott ki a Boston. Hazai oldalon Marcus Smart vezette a csapatot, aki 37 pontja mellett öt lepattanót és nyolc asszisztot jegyzett, míg a vendégeknél Devin Booker volt képes hasonló teljesítményre: ő 39 ponttal, tíz lepattanóval és kilenc assziszttal végzett.

Tükörsima győzelmet aratott a Detroit az Atlanta ellen. A keleti konferencia utolsó helyén álló Hawks egyetlen negyedet sem tudott megnyerni, és mivel mindegyikben legalább 32 pontot kapott végül 136-103-as vereséget szenvedett el a Pistonstól.

Szoros mérkőzésen folytatta győzelmi sorozatát a Philadelphia. A New York Knicksnél vendégeskedő 76ers az első félidőt követően hat ponttal vezetett, azonban ez az előny egy pontra apadt az utolsó felvonásra. A maradék 12 percben aztán 87-86-nál igaz sikerült fordítania a hazaiaknak, de mivel több pontot már nem dobtak egy 4-0-ás szakasszal 90-87-re a Philadelphia győzött.

A Chicago Bullsnak sem volt könnyű dolga a Cleveland Cavaliers ellen. A vendégek már az első félidőben 17 pontos előnyre tettek szert, és még az utolsó negyed előtt is tizenöttel vezettek. Az utolsó 12 perc aztán drámai volt: a Chicago nagyon gyorsan egy pontra zárkózott, majd fordított is 108-107-nél. Ezután hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, míg végül négy ponttal elhúzott a Bulls, ahonnan már nem tudott visszajönni a Cleveland, így 118-116-ra behúzta a találkozót a házigazda.

Ráijesztett szurkolóira a Toronto Raptors a Minnesota Timberwolves ellen, hiszen a címvédő az első negyedet követően hétpontos hátrányba került. Ez viszont nem fogott ki a Torontón, hiszen a maradék három negyedet behúzta az együttes, így végül 122-112-re megnyerte az összecsapást.


Hosszú idő után nyert ismét a Golden State Warriors, ezúttal az Orlando Magic ellen. Az első félidőben még csupán egy pont döntött a Warriors javára, azonban ez a negyedik negyed végére 14 pontra duzzadt, így végül 109-95-re diadalmaskodott a Golden State.

Hátrányból fordítva sikerült megnyernie a nyugati rangadót a Los Angeles Lakersnek. A Houston Rockets az első félidőt igaz hatpontos előnnyel zárta, de ez a különbség a harmadik negyedre eltűnt, és a Lakers fordítani tudott. Az utolsó felvonás aztán 33-33-as döntetlent hozott, így magabiztosan, 124-115-re diadalmaskodott a Los Angeles-i együttes.



Nem okozott gondot a Portland Trail Blazers az Oklahoma City Thunder számára. Az esélyesebb hazaiak igaz a második negyedben kicsit meginogtak, miután 33-32-re kikaptak, végül mivel a másik három játékrészt behúzták 119-106-ra győztek.

Hasonlóan könnyedén nyert az Utah Jazz a Sacramento Kings ellen. A házigazda két játékrészt követően már 14 ponttal vezetett, amit az összecsapás végére 22 pontosra növelt, így végül 123-101-es eredménnyel végződött a találkozó az Utah javára.

Eredmények:

Brooklyn Nets–Milwaukee Bucks 97-117
Boston Celtics–Phoenix Suns 119-123
Atlanta Hawks–Detroit Pistons 103-136
New York Knicks–Philadelphia 76ers 87-90
Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 118-116
Minnesota Timberwolves–Toronto Raptors 112-122
Golden State Warriors–Orlando Magic 109-95
Houston Rockets–Los Angeles Lakers 115-124
Oklahoma City Thunder–Portland Trail Blazers 119-106
Utah Jazz–Sacramento Kings 123-101

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések