A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi borsófőzelék, ami mirelitből is ízleni fog: sült kolbásszal a tetején

Ha télen zöldséges ételekre vágysz, dobj össze gyorsan egy lábos főzeléket! Ha van a fagyasztódban borsó, azt vedd elő!

Ne mondj le télen sem az ízletes főzelékekről, készítsd el ilyenkor mirelit zöldségekből! Fontos, hogy a pirospaprika és a többi fűszer se nyomják el a borsó ízét. A sült kolbász remek feltét, tükörtojással pedig még laktatóbbá teheted az egyszerű, de ízletes ételt. A sűrítés ezúttal rántással történik, csak arra ügyelj, ne égjen meg a pirospaprika.  

Hozzávalók:

30 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 teáskanál ételízesítő
1 db vöröshagyma
1 szál lecsókolbász
2 dkg vajsóbors
1 teáskanál pirospaprika
olaj

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy lábosba, szórd rá a borsót, tedd hozzá a hagymát, és kevergetve süsd egy percig. Öntsd fel fél liter vízzel, fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel. Főzd puhára a szemeket körülbelül 15 perc alatt.

A rántáshoz a lisztet keverd össze az olvasztott vajjal és egy evőkanál olajjal, majd kis lángon pirítsd zsemleszínűre. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit, majd a lángról lehúzva szórd hozzá a pirospaprikát. Engedd fel hideg vízzel, és csorgasd a forrásban lévő főzelékbe. Újraforrástól számítva főzd három-öt percig. A kolbászt vagdosd be, és minden oldalát süsd át kevés zsiradékon, majd a főzelékkel együtt kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések