A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Túrós-kókuszos poharas desszert sok gyümölccsel: az egészséges édesség

A csábító, finom és csökkentett kalóriatartalmú túrós-kókuszos pohárkrémet 10 perc alatt elkészítheted. Ne sajnáld róla a gyümölcsöt!

Ha édességre vágysz, de ügyelsz a vonalaidra, a túrós-kókuszos pohárkrém kapóra jön. Figyelj a hozzávalók, legfőképp a túró és joghurt minőségére. A sovány túrót imádjuk, mert semleges íze miatt lehet édes, savanyú vagy akár sós is. Azért is hasznos, mert az egyik legjobb fehérjeforrás. A tetejére tehetsz barackot, bogyós gyümölcsöket. 

Hozzávalók:

* 30 dkg gyümölcs
* 25 dkg túró
* 10 dkg granola vagy müzli
* 2.5 dl joghurt
* 5 dkg eritrit
* 2 evőkanál kókuszreszelék
* vaníliaaroma

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, keverd hozzá a joghurtot, az eritritet vagy más természetes édesítőszert, a kókuszt és a vaníliát. A gyümölcsöt mosd meg, a magot távolítsd el, és vágd fel kisebb darabokra. Rétegezd a hozzávalókat üvegpoharak vagy tálkák aljába. Alulra a túrókrém kerül, majd a granola vagy a müzli, arra ismét egy réteg krém, a tetejére pedig a gyümölcs. Díszítheted mentával vagy citromfűvel. Fogyaszthatod rögtön, ám még finomabb, ha a hűtőben pihenteted legalább egy órát. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések