A barackos túrótorta nagyon krémes, mégis könnyed nyári desszert.
Ha jobbat is el tudsz képzelni, mint meleg nyári napon a forró sütő előtt ácsorogni, akkor ez az édesség tetszeni fog. Senki nem fog megharagudni, ha behűtött desszert kerül az asztalra.
A barackos túrótortához nem kell piskóta, kekszes alap is tökéletes hozzá. Állítsd össze a tortát egy nappal a tálalás előtt, mert sokat kell a hűtőben pihennie. Kezdő konyhatündéreknek különösen jól jön ez a recept.
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
* 20 dkg édes keksz
* 12 dkg vaj
* 3 evőkanál baracklé
A krémhez:
* 50 dkg tehéntúró
* 2 dl natúr joghurt
* 10 dkg porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
* 40 dkg barack
* 1 csomag tortazselé
Elkészítés:
A kekszet aprítsd össze vagy daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal és a barack levével. Ha nem elég édes a keksz, egy evőkanál cukrot is adhatsz hozzá. Rakd egy lekapcsolható oldalú, sütőpapírral bélelt tortaformába, és tedd addig hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.
A túrót villával nyomkodd meg, majd keverd hozzá a joghurtot, a cukrot és a vaníliás cukrot. Gépi habverővel dolgozd simára a masszát. Kanalazd a kekszes alapra, késsel kicsit simítsd el. A barackot mosd meg, hámozd meg, és halmozd a túrós masszára. Rakd a hűtőbe egy-két órára. Ha megdermed, készítsd el a tortazselét a tasakon található leírás szerint, és egyengesd a torta tetejére. Tedd vissza a hűtőbe, és legalább négy órán keresztül pihentesd.
0 Megjegyzések