Hirdessen itt

Roppanós, fűszeres brokkoli ínyenc sajtos mártásban: főétel és köret is lehet

Az egyszerű sajtszósszal bármilyen zöldséget ízletesebbé, tartalmasabbá tehetsz, így a brokkolit is.

A brokkoli üde színével színt visz a szürke téli hétköznapokba, sütve, fűszeres besamellel, sajttal különösen izgalmas. Tejszínnel még selymesebbé teheted a mártást, amiből semmiképpen ne hagyd ki a mustárt és a fokhagymát, hisz csodás ízt adnak neki. Lehet belőle könnyű ebéd vagy vacsora, továbbá különleges köret is. 

Hozzávalók:

* 1 fej brokkoli
* 15 dkg sajt
* 5 dkg vaj
* 4 dl tej
* 3 evőkanál liszt
* 1 dl tejszín
* 1 teáskanál mustár
* 2 gerezd fokhagyma
* bors
* só
* szerecsendió

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsákra, mosd meg, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd öt percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, majd keverd hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd világosbarnára. Öntsd fel a tejszínnel, a tejjel, add hozzá a mustárt, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, a szerecsendiót, és kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik. Végül szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd addig, amíg az teljesen felolvad.

Egy közepes tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakd bele a brokkolirózsákat, majd öntsd rá a tejes, sajtos szószt. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig, vagy amíg a sajt megpirul. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések