A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült mézes paszternák: laktató, nagyon finom, és nem hizlal

A sült paszternák remek köret lehet sültek mellé, a mézes máz és a zöldség édességét a mustár kicsit ellensúlyozza.

A nálunk kicsit háttérbe szorult paszternákot a krumpli helyett is használhatod sütés, főzés során. Ránézésre nagyon hasonlít a fehérrépára, de még annál is édesebb. Tökéletes pürének, krémlevesnek, teheted rakott fogásokba, sőt sütve köretként vagy akár önmagában könnyű vacsorának is kitűnő, főleg, ha izgalmas fűszerkeverékkel is megbolondítod.

Hozzávalók:

* 70 dkg paszternák
* 4 evőkanál olívaolaj
* 1 evőkanál méz
* 1 teáskanál mustár
* 1 teáskanál aprított zöldfűszer
* só
* bors

Elkészítés:

Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd hozzá a mézet, a mustárt, a sót, a borsot és az aprított zöldfűszert. Utóbbi lehet petrezselyemzöld, bazsalikom vagy kakukkfű is. A paszternákot hámozd meg, mosd meg, és vágd két részre. A nagyobbakat akár négyfelé is darabolhatod.

Rendezd a zöldségszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a mézes keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson a mázból. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. A sütési idő felénél forgasd át a zöldségeket, hogy egyformán piruljanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések