A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni nutellás, banános palacsinta: bögrével is kimérheted a tészta hozzávalóit

Aligha van olyan palacsinta, amire nemet mondanánk. A vékony tésztájú, banános, nutellás változat különösen vonzó.

Ezzel a recepttel a palacsintatészta sem lesz mumus többé, hisz szakadás nélkül is jó vékonyra sütheted. Az édes variációknak csak a képzelet szabhat határt, kínálhatod feltekerve, hajtogatva vagy akár csúsztatva, és az ízesítése is sokféle lehet. A banán és a Nutella mellé több extra már nem is kell! Egy könnyű leves után főfogásként vagy csak magában is isteni.

Hozzávalók:

* 2 bögre liszt
* 1.5 bögre tej
* 1 bögre szódavíz
* 0.25 bögre olaj
* 2 db tojás
* 3 db banán
* 2 evőkanál cukor
* 1 csipet só
* Nutella

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a tojásokat, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, majd a szóda- vagy ásványvizet. Keverd simára a tésztát, a galuskához hasonló állagúnak kell lennie. Pihentesd fél órát, sütés előtt öntsd hozzá az olajat, keverd át még egyszer. Ha szükséges, hígítsd tejjel vagy sűrítsd liszttel.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd szedd tányérra, kend meg Nutellával, és rakj mindegyikre felkarikázott banánt is. Tekerd fel, vagy hajtogasd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések