A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bakonyi sertésszelet sűrű gombás szafttal: mint a legjobb kisvendéglőkben

A bakonyi sertésszelet igazi klasszikus, sokak kedvence, a tejfölös, gombás szószt öröm tunkolni.

Omlós hús, ínycsiklandó ragu: a bakonyi sertésszelet a hazai konyha legjobbjai közé tartozik, remek választás a hétvégi családi ebédhez. Oly sok híres ételünkhöz hasonlóan, ez is a Gunldelben került először az asztalra. Bakonyi módra, azaz gombásan készíthetünk csirkét, sertést egyaránt. Utóbbi is finom, omlós lesz. Rizzsel, tésztával és galuskával tálalva egyaránt kitűnő.


Hozzávalók:


* 1 kg sertéshús
* 25 dkg gomba
* 10 dkg szalonna
* 2 dl tejföl
* 2 fej vöröshagyma
* 1 db paprika
* 1.5 evőkanál liszt
* 1 teáskanál őrölt pirospaprika
* 2 evőkanál aprított petrezselyem
* 1 db paradicsom
* só
* bors
* 4 evőkanál liszt a forgatáshoz

Elkészítés:

A sertéshúst öblítsd le, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, szeleteld fel, és sózd, borsozd ízlés szerint. A szalonnát vágd kisebb darabokra, a hagymát és a megpucolt gombát aprítsd fel. Egy lábosban a szalonnát süsd zsírjára, majd a pörcöket szedd ki, és rakd bele a lisztbe forgatott sertésszeleteket. Oldalanként süsd három-három percig.

Szedd ki a húst, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a hagymát. Tedd hozzá a gombát, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy deci vízzel. Mehetnek hozzá az elősütött hússzeletek, a paprika, a paradicsom, és párolj mindent teljesen puhára 35-40 perc alatt. Végül habard be, azaz a lisztet keverd össze a tejföllel, és öntsd rá a gombás szaftra. Forrald össze egy-két perc alatt, szórd meg petrezselyemmel, és már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések