A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csokis poharas desszert házi főzött krémmel, nagy adag tejszínnel: sokkal jobb, mint a bolti puding

A réteges pohárkrém isteni, mutatós édesség, ami jól jön akkor is, ha nincs kedved sütni. A csokis-tejszínes desszert ráadásul nem bolti pudingporból készül.

A legtöbb pohárkrém alapja valamilyen selymes puding, ami még a kezdőknek is általában tökéletesre sikerül. A bolti, porból készülő változat helyett főzd meg saját magad a krémet, méghozzá jó minőségű étcsokiból. Könnyen variálható, hisz bármilyen keksz jól megy hozzá, és gyümölcsökkel még teljesebbé teheted az élvezetet. Akkor lesz igazán kemény a tejszínhab, ha felhasználás előtt jól behűtöd.

Hozzávalók:

* 15 dkg kakaós keksz
* 10 dkg étcsoki
* 5 dkg cukor
* 4 dl tej
* 3 dl tejszínhab
* 2 dkg étkezési keményítő
* 2 db tojássárga
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál kakaópor
* csokireszelék

Elkészítés:

A kakaós kekszet tedd aprítógépbe, és készíts belőle morzsát. A tojássárgákat keverd ki jól a cukorral, majd dolgozd csomómentesre a keményítővel, a kakaóval és kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, majd csorgasd hozzá a tojássárgás masszát. Kis lángon, vízfürdő felett, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Óvatosan dolgozz, hogy a tojás ne ugorjon össze. Rakd bele a kis darabokra vágott csokit, és keverd addig, amíg el nem olvad. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral.

Egy mutatós tálka vagy pohár aljába kanalazz egy réteg pudingot, arra mehet kekszmorzsa, majd egy adag tejszín következik. Folytasd tovább a rétegezést, amíg minden el nem fogy. A tetejére szórj csokireszeléket, és tedd a hűtőbe legalább két órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések