A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült marha sok hagymával, tunkolni való sűrű szafttal: szétomlik a hús a szádban

A tepsiben, zamatos szaftban sült marha gazdag ízvilágú fogás, ami hihetetlen puha lesz.

Ne ragadj le mindig a csirkehúsnál, ha a hétvégi menüt tervezed! A marhahús kitűnő fehérje-, B12-vitamin- és cinkforrás, ráadásul hihetetlenül finom ebéd lehet belőle. Sütőben sütve egyáltalán nincs vele macera, kevés előkészítés után csak bepakolod a hozzávalókat egy tepsibe, és időnként ránézel a húsra. Közben az ízek jól összeérnek. Érdemes nem túl zsíros marhahúsból készíteni, a comb remek választás lehet.

Hozzávalók:

* 80 dkg marhahús
* 2 fej lila hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 ág rozmaring
* 1 evőkanál zsír
* só
* bors

Elkészítés:

A marhahúst alaposan mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet papírtörlővel, majd vágd fel egy centi vastag szeletekre. Egy serpenyőben hevíts kevés zsiradékot, és süsd a hús mindkét oldalát három-három percig. A zsírjával együtt öntsd egy tűzálló tálba. Szórd meg rozmaringgal, sóval, borssal, rakd rá a karikákra vágott hagymákat, a fokhagymagerezdeket, és önts a szeletek alá kevés vizet.

Fóliázd le, és tedd a forró sütőbe. Süsd a marhaszeleteket másfél-két órán át, közben forgasd át többször mindegyiket. Amennyiben kell, sütés közben pótold a vizet, és kóstolgasd, szükség esetén dobj hozzá fűszert. Ellenőrizd, mielőtt kiveszed a sütőből, akkor van kész, ha puha, könnyen belemegy egy hegyes kés. Tálaláskor a hagymás szaftot kanalazd a hússzeletekre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések