A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült csirkeszárny fokhagymásan, vele sült zöldségekkel: jó ropogós lesz a bőre

A csirkeszárnyat könnyen fejedelmi fogássá teheted. Ha zöldségekkel együtt sütöd meg, akkor azok aromáját is magába szívja a csontos hús.

A viszonylag olcsó csirkeszárnnyal is le tudod nyűgözni a családot. Ha sütőbe rakod, csak 10 perc munkád lesz vele, ráadásul kívül jó ropogósra sül. Érdemes a húst a fűszeres pácban hagyni, akár egész éjszaka is pihentetheted a szárnyakat. A sok zöldség mellett külön köretről nem is kell gondoskodnod.

Hozzávalók:

* 1 kg csirkeszárny
* 20 dkg gomba
* 2 db paprika
* 1 fej fokhagyma
* 2 db paradicsom
* 0.5 db cukkini
* 0.5 db narancs
* 5 szál metélőhagyma
* 2 szál rozmaring
* 5 cl olívaolaj
* 1 mokkáskanál kömény
* só
* bors

Elkészítés:

A gombát pucold meg, a többi zöldséggel együtt darabold fel, mosd meg, és csepegtesd le. A narancsot vágd karikákra. Ha maradt a csirkeszárnyakon szőr, távolítsd el, öblítsd le, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Az olívaolajat öntsd egy tálba, és keverd össze borssal, köménnyel, rozmaringgal, egy gerezd zúzott fokhagymával, majd dörzsöld be vele a szárnyakat. Amennyiben lehetőséged van rá, tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

A zöldségeket és a szárnyakat rendezd egy tepsibe, rakd rá a metélőhagymát, locsold meg a maradék páclével, önts alá még egy deci vizet, és fedd le alufóliával. Tedd a tepsit forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Ha könnyen belemegy a húsba a hústű, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a szárnyakat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések