Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi Raffaello-torta pihe-puha piskótából, lágy krémmel töltve

A krémes Raffaello-torta íze a csábító kókuszos, mandulás golyókét idézi, remek választás minden alkalomra.

A Raffaello-torta nagyon kókuszos, mégsem émelyítő. Az alapja egyszerű piskóta, amibe érdemes kevés szódabikarbónát is tenni, hogy puhább és magasabb legyen. A krém sem bonyolult, a változatosan felhasználható puding ebbe a sütibe is jól jön. Tortaformában sütve könnyen ünnepivé teheted, a tetejére extraként rakhatsz Raffaello golyókat.

Hozzávalók:

* 7 db tojás
* 7 evőkanál cukor
* 7 evőkanál liszt
* 1 késhegynyi szódabikarbóna


A krémhez

* 10 dkg vaj
* 8 dkg cukor
* 5 dl tej
* 4 csepp mandulaaroma
* 2 csomag tejszínes pudingpor
* kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, a sárgákat keverd ki a cukorral, rakd bele a lisztet és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a sárgájához. A sima masszát öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt, kerek tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót. Amikor aranysárga, jó az illata, és a tűpróba során üresen húzod ki a kést vagy a hústűt a piskótából, vedd ki a sütőből.

A pudingport keverd össze kevés tejjel, a többi tejet kezdd melegíteni, majd add hozzá a cukrot. Amikor forr, öntsd bele a pudingos masszát, és kavargatva főzd addig, amíg besűrűsödik. Várd meg, míg kihűl, közben kevergesd még meg néhányszor, hogy ne legyen csomós. A vajat habosítsd a vaníliával, a mandulaaromával, és dolgozd össze a pudingos krémmel.

A tortát vágd hosszában ketté, kend meg a krémmel, vond be az oldalát is, és szórd meg kókusszal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések