A sütőtökös ragu az ízlelőbimbókat kényeztető fogás, amelyben az édes és a sós ízek csodás harmóniában vannak.
Még mindig kapható a boltban és a piacon sütőtök, amit az egészségünk miatt is érdemes időről időre beiktatni az étrendbe. Nem csak sütve, önmagában jó, de a különböző fűszerek is illenek hozzá. Főzz belőle ízletes ragut még idén télen! Hasonlóan készül, mint a pörkölt, csak teljesen húsmentes. Kínálhatod kuszkusszal, rizzsel, galuskával, feldobhatod továbbá tejföllel is.
Hozzávalók:
* 1 db sütőtök
* 1 dl passzírozott paradicsom
* 1 fej vöröshagyma
* 1 mokkáskanál őrölt kömény
* 1 teáskanál fűszerpaprika
* 1 db paprika
* 1 evőkanál olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* őrölt bors
* só
* petrezselyem
Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, pucold meg, és vágd körülbelül 1x1 centis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Az olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd hozzá a fokhagymát. Tedd rá a tököt, és kevergetve süsd egy percig.
Add hozzá a paradicsompürét, a paprikát, majd sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, köménnyel, és öntsd fel vízzel. Közepes lángon főzd 40 percig, közben kevergesd, ha szükséges, önts még hozzá vizet. Akkor van kész, ha a sütőtök puha. Amennyiben jó sűrű szószt szeretnél, a vége felé szórj a lébe kevés lisztet. Tálalás előtt pedig ízesítsd petrezselyemmel.
0 Megjegyzések