A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, sűrű bécsi fiákergulyás - Pont olyan, mint egy osztrák kisvendéglőben

Az osztrák fogathajtókról elnevezett különleges bécsi pörkölt, a fiákergulyás olyan tartalmas, hogy hosszú időre eltelsz tőle.

Minden nemzetnek megvan a saját pörköltspecialitása, az osztrákoké a fiákergulyás, ami még a miénknél is laktatóbb. A szomszédaink közül sokan férfias gulyásként is emlegetik. A marhahúsból készülő fogás remek választás arra az esetre, ha sok vendéget kell jóllakatnod. Ausztriában szinte biztos, hogy szerepel az étlapon, de otthon is könnyen elkészítheted. 

Hozzávalók:

70 dkg marhahús
5 db uborka
4 db tojás
2 evőkanál zsír
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál kömény
1 teáskanál ecet
1 evőkanál liszt
bors
majoranna (morzsolt)

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, és csepegtesd le, majd vágd két-három centis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és a felolvasztott zsíron süsd meg. Amikor elkezd színesedni, tedd hozzá a fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Rakd hozzá a húst, kevergesd meg többször addig, amíg kifehéredik, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és majoránnával. Szórd hozzá a pirospaprikát, a lisztet, öntsd hozzá az ecetet, majd adj hozzá kevés vizet. Párold puhára körülbelül két óra alatt. Időközben kavard meg, ha szükséges, pótold róla a vizet. 

Amikor a hús puha, készítsd el a tükörtojásokat. A pörkölttel és az uborkával együtt kínáld, sőt zsemlegombóccal még tartalmasabbá teheted. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések