A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almás-körtés pite omlós vajas tésztából: így bámulatosan szép lesz

Kívül-belül megújul az almás pite, körtével, vaníliás krémmel sütve mesés desszert, és a külseje sem a megszokott.

Ha külön szereted az almás és a körtés pitét is, miért nem rakod egy sütibe mindkét gyümölcsöt? Érdemes egy kicsit a jól megszokott formán is változtatni, hisz sokkal mutatósabb lesz. A pite különlegessége, hogy a tetejét nem kell teljesen befedni a tésztával, hanem csábító minták kerülnek rá. Ehhez csak a szaggatókat kell elővenni. A krémkészítés sem bonyolult, hisz puding kerül a pitébe. Tálaláskor tejszínhabot is kínálhatsz hozzá, vagy mézet is csorgathatsz rá. 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
1 evőkanál hideg víz
1 csipet só

A TÖLTELÉKHEZ
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
2 evőkanál cukor
2 db alma
1 db körtefahéj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd össze a porcukorral és a csipet sóval. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd morzsold el vele. Amikor elég morzsalékos, tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle cipót, csomagold folpack fóliába, és mehet a hűtőbe minimum fél órára.

Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd simára másfél deci tejjel és a cukorral. A többi tejet kezdd melegíteni, majd amikor elkezd forrni, öntsd bele a pudingos elegyet. Kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik.

Pihentetést követően a sütőt melegítsd elő, majd a tésztából vegyél le egy kisebb darabot. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki a nagyobb részt négy-öt milliméter vékonyra, és igazgasd közepes méretű piteformába. Szurkáld meg villával több helyen. Öntsd rá a pudingot, majd rakd rá a szeletekre vágott körtét és almát úgy, hogy azok fedjék egymást, és szórd meg fahéjjal. A maradék tésztát szúrd ki tetszőleges formájú szaggatókkal, és rakd ízlésesen a gyümölcsökre. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések