Hirdessen itt

Káposztás tészta ropogós baconnel: legalább olyan jó, mint a hagyományos

Ez nem a nagyiféle káposztás cvekedli, de biztos, hogy a ress, baconös és fűszeres tésztát is szeretni fogod.

Ha rohanós hétköznapokon is ragaszkodsz ahhoz, hogy otthon főzz valami finomat és laktatót, a káposztás-baconös tészta remek választás lehet. Fehér káposztából készítsd el, hisz vitaminban gazdag, a bélrendszerre is jótékony hatással van, és most is könnyen beszerezheted. A fokhagyma, a bacon és a kömény adja meg igazán az egyszerű étel nagyszerű ízét. 

 Hozzávalók:

50 dkg tészta
1 fej kisebb káposzta
1 mokkáskanál fűszerkömény
10 dkg bacon
3 szál snidling
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A tésztát dobd forrásban lévő vízbe, szórj hozzá sót, és főzd meg körülbelül tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A káposzta torzsáját távolítsd el, és szeld fel ízlés szerint. Az apróra vágott bacont pirítsd meg egy serpenyőben, majd vedd ki a szalonnadarabokat.

A visszamaradt zsíron süsd meg a kis kockákra vágott vöröshagymát, majd amikor már megfonnyad, dobd hozzá a zúzott fokhagymát is. Rakd hozzá a káposztát, és kevergetve süsd négy-öt percig, majd önts hozzá kevés vizet, és párold puhára. Közben ízesítsd sóval, borssal és köménnyel. Forgasd hozzá a tésztát, és süsd össze egy-két perc alatt, majd szórd meg aprított snidlinggel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések