A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Semmi jóra ne számítson: maradnak a fagyok

A hőmérő szerint tél van – reggeli fagyokkal, napközben 0 fok körüli hőmérséklettel –, az előrejelzések szerint pedig az is marad egy ideig, csak épp a hó ezután is hiányozik majd az évszak kellékei közül.

Ma folytatódik a frontoktól mentes, szélcsendes, napos, illetve magas szintű, alapvetően áttetsző fátyolfelhőzeten át szűrt napsütéses időjárás – írja az eumet.hu.

A keleti országrészben reggel már előfordulhat párásság, kisebb ködfoltok, de kiterjedt, sűrű köd még nem valószínű. Utóbbiakra elsősorban északon, illetve a nyugati határvidéken van több esély.

Éjszaka és szerdára virradóra ismét szélcsendes, csillagfényes, de egyre többfelé párásodó, erősebben fagyos időre kell készülni, néhol akár mínusz 10 fok is lehet. Már ködfoltok is megjelenhetnek.

Szerdán sem érkezik jelentős változást hozó front, de nő az esélye a tartós párásság, köd és rétegfelhőzet kialakulásának. Előreláthatólag kevesebb helyen, rövidebb időre tud kisütni a nap. Ködfelhőzet alatt a hőmérséklet napközben is fagypont körül, illetve az alatt maradhat.

Csütörtökön még jelentős bizonytalansággal, de egy hazánktól északra elhaladó front felhőzete súrolhatja az ország északi térségét. Északon csökken a párásság, de erősen felhős, borongós időre van kilátás. Számottevő csapadék várhatóan nem érkezik. A déli országrészben változóan napos, fátyol- és ködfelhős idő ígérkezik.

Pénteken és a hétvégén folytatódik a front- és jelentős időjárási eseményektől mentes, változóan felhős, ködfelhős, illetve szűrt napsütéses időjárás. A magasban már enyhébb légtömeg érkezése valószínű, de sokfelé egész nap megmaradhat a szürke rétegfelhőzet, visszafogva az enyhülést. A délnyugati országrész ígérkezik kissé enyhébbnek, míg északon, északkeleten fagypont körül várható a maximum hőmérséklet is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések