A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NATO: Iránnak nem lehet atomfegyvere

„Iránnak tartózkodnia kell az erőszak alkalmazásától, meg kell akadályozni a helyzet elmérgesedését, illetve soha nem lehet atomfegyver a birtokában” – jelentette ki Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára Brüsszelben.

„A NATO és szövetségesei kiállnak az Egyesült Államok mellett Kászim Szulejmáni tábornok meggyilkolása ügyében, a szövetséges országok ugyanis súlyos aggodalmukat fejezik ki a régió egészét destabilizálni képes iráni atomtevékenység, valamint az iráni vezetés terrorista csoportokat támogató politikája miatt” 

– idézi a főtitkárt a hvg.hu. Hozzátette: a NATO egyetért abban, hogy sohasem lehet atomfegyver Irán birtokában, továbbá minden felet felelősségteljes viselkedésre és önkorlátozásra szólít fel.

Mint mondta, a szövetség részt vesz az Iszlám Állam nevű terrorszervezet felszámolására szerveződött globális koalíció munkájában, illetve a terrorszervezet visszatérésének megakadályozásában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések