A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Félrevezető lehet a kép, ami az Ausztráliában pusztító tűzről terjeng a neten – Most kiderül, miért

Futótűzként terjedt a médiában az a kép, amelyet sokan úgy osztottak meg, mintha az valóban a NASA felvétele lenne a bozóttüzek sújtotta Ausztráliáról, pedig ez nem igaz.

A kép Anthony Hearsey munkája, aki a NASA műholdas adataiból alkotta meg a szívszorító illusztrációt. A kép némileg félrevezető lehet, hiszen azon minden olyan terület jelölve van, mely 2019. december 5. és 2020 január 5. között égett, így azok is, amelyeket már sikeresen eloltottak.

Mindezek ellenére az illusztráció remekül bemutatja, mekkora is a baj. A kontinensnek soha nem kellett még szembenéznie ekkora természeti katasztrófával: a legfrissebb adatok szerint már több mint egymilliárd állat veszett oda a tűzvészben, több, alig pár száz egyeddel rendelkező faj pedig a kihalás szélére sodródott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
* Didn’t realise this would go viral 👀 PLEASE READ BELOW. * This is a 3D visualisation of the fires in Australia. NOT A PHOTO. Think of this as prettier looking graph. This is made from data from NASA’s FIRMS (Satellite data regarding fires) between 05/12/19 - 05/01/20. These are all the areas which have been affected by bushfires. https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#z:5;c:137.4,-27.9;t:adv-points;d:2019-12-05..2020-01-05;l:dark_gray,firms_viirs,firms_modis_a,firms_modis_t Scale is a little exaggerated due to the render’s glow, but generally true to the info from the NASA website. Also note that NOT all the areas are still burning, and this is a compilation. This image is copyrighted by Anthony Hearsey. Please contact for usage. DONATE HERE - https://linktr.ee/lukebakhuizen?fbclid=IwAR1hxUc97BXMPIxjiJqcVW7uG8wlgkPLfyO2wVFLVRDSw5X6cXAGeBuikeM _ #bushfires #render #visualisation #data #3d #australia #climatechange #disaster #fire #infographic #cinema4d #graphic #nasa
Anthony Hearsey (@anthony_hearsey) által megosztott bejegyzés,

Jó hír, hogy hétfőn a déli partokon elkezdett esni az eső, így a Melbourne-ben, valamint Sydney-ben élő lakosok kissé fellélegezhetnek.

Hearsey egyébként egy olyan profi képalkotó, aki fényképezésre, retusálásra és kreatív képalkotásra szakosodott – a kép kétségkívül a képalkotási tehetségét dicséri, nem véletlen, hogy annyian azt hitték, valódi fotóról van szó – írja a 24.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések