A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pufók vaníliás túrópalacsinta 25 perc alatt - A tésztája hihetetlenül könnyű

Ezúttal nem a töltelék a túrós, hanem a palacsintatészta.

Az aranysárgára sült, légies túrópalacsinta első ránézésre a lepényre emlékeztet. Az amerikai palacsintához hasonlóan reggelire is remek választás. Juharsziruppal, lekvárral, csokiöntettel és gyümölccsel is kitűnő.

Hozzávalók 12 darabhoz:

* 1 bögre túró
* fél bögre liszt
* 3 tojás
* 1 citrom
* 2 teáskanál cukor
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 vaníliarúd
* csipet só

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojást üsd egy tálba, keverd hozzá a villával jól átnyomkodott túrót, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart belsejét. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport és a sót. Forgasd a túrós masszába, majd jól dolgozd össze.

Egy serpenyőben hevíts kevés vajat, és halmozz bele kisebb kupacokat egy evőkanállal. Sütés közben tovább nőhetnek, így ne rakj az edénybe egyszerre túl sok tésztát. Süsd meg oldalanként kis lángon körülbelül két-két perc alatt. Forgatásnál légy óvatos, a legjobb, ha spatulát használsz. Amikor a palacsinták barnulni kezdenek, szedd papírtörlőre. Tálalásig tartsd melegen! 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések