A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, darált húsos tepsis krumpli sok sajttal: jó szaftos lesz

A hagyományos rakott krumpli alternatívájaként is elkészítheted a darált húsos tepsis krumplit. Az ízletes fogás jó eséllyel lesz nagy kedvenc.

A rakott ételek praktikusak, hisz laktatóak, szaftosak, változatosak, a tepsiben pedig jól összeérnek a különböző izgalmas ízek. A krumplit számtalan módon variálhatod, a klasszikus kolbászos, tojásos változat mellett érdemes új receptekkel is kísérletezni. A tejszínnel összesütött, nyúlós sajtréteggel borított darált húsos krumpli bármikor megállja a helyét. Ebből az adagból mindenki tud repetázni. 

Hozzávalók:

* 1 kg krumpli
* 50 dkg darált sertéshús
* 20 dkg sajt
* 3 dl tejföl
* 2 dl tejszín
* 2 evőkanál olaj
* 1 db vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* bazsalikom
* só
* bors

Elkészítés:

A krumplit héjában tedd fel főni sós vízben, körülbelül 30 perc alatt puhul meg. Pucold meg, majd amikor kihűl, vágd egyforma vékony karikákra. 

A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg, majd tedd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, és fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal. Mikor a hús leve elfő, öntsd hozzá a zúzott fokhagymával elkevert tejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt. 

Egy kivajazott tepsibe vagy tűzálló tál aljába rakj le egy réteg krumplit, arra kerül a darált húsos keverék, majd rétegezd tovább a hozzávalókat. Arra figyelj csak, hogy a tetejére krumpli kerüljön. Kend meg tejföllel, majd szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések