A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Premier League: pontot rabolt az Arsenal, győzött a City, meglepetés Liverpoolban – videó

Nehezen, de végül 1-0-ra sikerült legyőznie a Sheffield Unitedet a Manchester Citynek, míg az Everton a hosszabbításban bukott két pontot a Newcastle ellen az angol élvonal 24. fordulójában.

Az esélyesebb manchesteriek már a 20. percben előnybe kerülhettek volna, azonban Dean Henderson védeni tudta Raheem Sterling próbálkozását, majd az angol hálóőr a 26. percben Nicolas Otamendi lövését és hárította. A 35. percben aztán úgy tűnt, hogy sikerül megszereznie a vezetést a kékeknek, hiszen Enda Stevens a tizenhatoson belül szabálytalankodott, viszont Gabriel Jesus tizenegyesét védeni tudta Dean Henderson. A fordulás után aztán sokáig nem alakult ki nagyobb helyzet, így a 68. percben a büntetőt hibázó brazil csatár helyére megérkezett Sergio Agüero. Az argentin csatár aztán bő öt perccel később meg is köszönte a bizalmat, és góljával megszerezte csapatának a három pontot.



Kétgólos előnyből vesztett pontokat az Everton a Newcastle ellen. A liverpooli együttes a 30. percben az első nagyobb helyzetéből előnybe került Moise Kean góljával, majd a fordulás után Dominic Calvert-Lewin találatával már 2-0-ra ment a házigazda. A 70. percben aztán 19-re lapot húzott a Newcastle mestere és becserélte Florian Lejeunét Ciaran Clark helyére. Ekkor senki nem gondolta, hogy a francia középhátvéd jelentheti a megoldást a rossz formában lévő vendégeknek, de a 94. percben előbb szépíteni, majd a 95. percben egyenlíteni tudott a csereember. Ennek köszönhetően egy perc alatt el bukta a kétgólos előnyt, valamint a három pontot az Everton, amelynek így egy egységgel kellett megelégednie.



A nap rangadója, a Chelsea és az Arsenal összecsapása is izgalmasnak ígérkezett, hiszen David Luiz már a 26. percben piros lapot kapott, ami után Jorginho a 28. percben megszerezte a Chelseának a vezetést. Érdekesség, hogy a brazil középhátvéd legutóbb a kékek színében kapott piros lapot a Premier Leagueban, ráadásul jelenlegi kenyéradója ellen. A szünetet követően aztán az emberelőnyben lévő hazaiak nagy meglepetésre elvesztették gólelőnyüket, hiszen Martinelli révén a 63. percben egyenlíteni tudtak az "Ágyúsok". A kékeknek aztán még szerencséjük is volt, hiszen a 72. percben les miatt nem adták meg Alexander Lacazett találatát. A házigazda aztán tekert egyet a fokozaton és intenzív letámadásba kezdett, aminek a 84. percben lett meg az eredménye: Cesar Azpilicueta vette be Bernd Leno kapuját. A spanyol gólra azonban rögtön érkezett is a válasz a 87. percben, méghozzá a vendégek spanyol jobbhátvédje, Hector Bellerín révén, így végül 2-2-es döntetlennel végződött az összecsapás.



Az Aston Villa nyerte a kiesés elől menekülő csapatok csatáját az utolsó percben, hátrányból fordítva. A Watford igaz a 38. percben Troy Deeney révén előnybe került, a második játékrészben előbb Douglas Luiz egyenlített a 68. percben, majd Ezri Konsa szerezte meg a győzelmet jelentő gólt a 95. percben.

Fontos győzelmet aratott a Bournemouth is a Brighton ellen. A kiesés ellen küzdő együttes a 36. percben került előnybe Harry Wilson találatával, majd a 41. percben Gross Pascal talált be a saját kapujába, így a szünetre 2-0-ás hazai vezetésnél vonultak a felek. A fordulás után aztán a Bournemouth másik Wilsona, Callum is bevette Matthew Ryan kapuját, így bebiztosította a győzelmet csapata számára, hiába tudott a 81. percben Aaron Mooy szépíteni, a találkozót a Bournemouth 3-1-re behúzta.

Egyre inkább jön föl a tabellán a Southampton. A "Szentek" a Wolverhampton elleni vereség után most a Crystal Palace ellen léptek pályára, és Nathan Redmond, valamint Stuart Armstrong találatával ezúttal 2-0-ra diadalmaskodtak, így már a kilencedikek a táblázaton.

Premier League, 24. forduló
Aston Villa–Watford 2-1 (Luiz 68., Kona 90+5., illetve Deeney 38.)
Bournemouth–Brighton 3-1 (H. Wilson 36., Gross – öngól 41., C. Wilson 74., illetve Mooy 81.)
Crystal Palace–Southampton 0-2 (Redmond 22., Armstrong 48.)
Everton–Newcastle United 2-2 (Kean 30., Calvert-Lewin, illetve Lejeune 90+4., 90+5.)
Sheffield United–Manchester City 0-1 (Agüero 73.)
Chelsea–Arsenal 2-2 (Jorginho – büntetőből 28., Azpilicueta 84., illetve Martinelli 63., Bellerin 87.)

szerda:
20:30 Leicester–West Ham
20:30 Tottenham–Norwich
21:15 Manchester United–Burnley

csütörtök:
21:00 Wolverhampton–Liverpool

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések