A kuszkuszt még főzni sem kell, így kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a salátával. Keverhetsz bele friss fűszereket, zöldségeket is.
A kuszkuszsaláta önmagában is kitűnő fogás, de húsos ételek mellé köretként is bevetheted. Magas rost-, vitamin- és tápanyagtartalma miatt is érdemes időről időre beiktatni az étrendedbe. A kuszkuszt nem kell megfőznöd, csak forró vízzel leönteni. A húslevest leveskockával is helyettesítheted. A mentás öntet még üdébbé varázsolja a salátát.
Hozzávalók:
20 dkg paradicsom
15 dkg kuszkusz
5 evőkanál olívaolaj
3 dl húsleves
2 evőkanál fehérborecet
0.5 bögre borsó
2 szál menta
1 fej lilahagyma
mozzarella
só
bors
Elkészítés:
A húslevest forrald fel, húzd le a tűzről, öntsd le vele kuszkuszt, és lefedve hagyd állni öt-hét percig, amíg a kuszkusz megdagad. A borsót párold meg, ha mirelitet használsz, a mikróba is beteheted egy-két percre.
Az öntethez keverd össze az ecetet, az olívaoalajat, az aprított mentát. A paradicsomot darabold fel, és szeleteld fel a mozzarellát. Rakd egy tálba, tedd hozzá a felkarikázott lilahagymát és a borsót. Locsold meg az öntettel, sózd, borsozd, és forgasd össze.
0 Megjegyzések