A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsomos, mozzarellás kuszkuszsaláta: segíti a fogyást, sokáig eltelít, és még finom is

A kuszkuszt még főzni sem kell, így kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a salátával. Keverhetsz bele friss fűszereket, zöldségeket is.

A kuszkuszsaláta önmagában is kitűnő fogás, de húsos ételek mellé köretként is bevetheted. Magas rost-, vitamin- és tápanyagtartalma miatt is érdemes időről időre beiktatni az étrendedbe. A kuszkuszt nem kell megfőznöd, csak forró vízzel leönteni. A húslevest leveskockával is helyettesítheted. A mentás öntet még üdébbé varázsolja a salátát.

Hozzávalók:

    20 dkg paradicsom
    15 dkg kuszkusz
    5 evőkanál olívaolaj
    3 dl húsleves
    2 evőkanál fehérborecet
    0.5 bögre borsó
    2 szál menta
    1 fej lilahagyma
    mozzarella
    só
    bors

Elkészítés:

A húslevest forrald fel, húzd le a tűzről, öntsd le vele kuszkuszt, és lefedve hagyd állni öt-hét percig, amíg a kuszkusz megdagad. A borsót párold meg, ha mirelitet használsz, a mikróba is beteheted egy-két percre.

Az öntethez keverd össze az ecetet, az olívaoalajat, az aprított mentát. A paradicsomot darabold fel, és szeleteld fel a mozzarellát. Rakd egy tálba, tedd hozzá a felkarikázott lilahagymát és a borsót. Locsold meg az öntettel, sózd, borsozd, és forgasd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések