A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, tejfölös krumplileves hagymával és baconnel: abbahagyhatatlanul finom

Bolondítsd meg a tartalmas krumplilevest baconnel, hagymával: gyorsan elkészül, és nagyon finom.

A laktató és finom krumplilevest is érdemes néha újragondolni. Ha a kolbászos, magyaros változatok után más ízekre vágysz, legalább a felét pépesítsd botmixerrel. Tejföl ezúttal is mehet bele, de a bacon és az újhagyma újdonság lehet, akárcsak a sajt. Habaráskor érdemes egy merőkanál főzőlevet is keverni a tejfölhöz, hogy ne legyen csomós.

Hozzávalók:

    1 kg krumpli
    10 dkg bacon
    2 dl tejföl
    2 db babérlevél
    2 szál újhagyma
    1 evőkanál liszt
    só
    bors
    sajt (opcionális)

Elkészítés:

A bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy lábosban. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon süsd meg a felkockázott hagymát, kicsit később dobd hozzá a fokhagymát. Rakd hozzá a meghámozott, karikákra vágott krumplit, és kevergetve süsd egy-két percig. Önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel. Főzd puhára a krumplit körülbelül 20 perc alatt. Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel.

A habaráshoz keverd simára a tejfölt a liszttel, majd adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és csorgasd a forrásban lévő krumplihoz. Forrald össze, rakd a tetejére a felvagdosott újhagymát, akár kevés sajtot is szórhatsz bele, és a baconnel együtt tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések