A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajttal töltött fasírtgolyók sütőben sütve: pulykahúsból egészségesebb

Ha az ízletes, sovány pulykahúsból készülő fasírtgolyókat tepsiben sütöd meg, alig kell hozzá olaj.

A fasírttal nem nagyon lehet melléfogni, ám kicsit érdemes néha átgondolni az eredeti receptet, és bevetni egy-két újítást. Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, készítsd a sertés helyett pulykából, és ne olajban süsd ki, hisz a tepsiben is szépen megpirul, a külseje pedig ropogósra sül. Kiváló vendégváró, gyors harapnivaló, salátával, körettel pedig ízletes ebéd.

Hozzávalók:

    50 dkg pulykamell
    20 dkg sajt
    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 db tojás
    2 evőkanál zsemlemorzsa
    1 evőkanál petrezselyem
    só
    bors
    olaj

A forgatáshoz
    5 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a hússal. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és tégy hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Dolgozd össze, majd a masszából formázz kisebb golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Forgasd meg a zsemlemorzsában.

Rendezd a fasírtgolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat, hogy minden oldaluk egyformán piruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések