Ha az ízletes, sovány pulykahúsból készülő fasírtgolyókat tepsiben sütöd meg, alig kell hozzá olaj.
A fasírttal nem nagyon lehet melléfogni, ám kicsit érdemes néha átgondolni az eredeti receptet, és bevetni egy-két újítást. Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, készítsd a sertés helyett pulykából, és ne olajban süsd ki, hisz a tepsiben is szépen megpirul, a külseje pedig ropogósra sül. Kiváló vendégváró, gyors harapnivaló, salátával, körettel pedig ízletes ebéd.
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
20 dkg sajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál petrezselyem
só
bors
olaj
A forgatáshoz
5 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a hússal. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és tégy hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Dolgozd össze, majd a masszából formázz kisebb golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Forgasd meg a zsemlemorzsában.
Rendezd a fasírtgolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat, hogy minden oldaluk egyformán piruljon.
0 Megjegyzések