A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei túrófánk élesztő nélkül: csak össze kell gyúrni, és már lehet is sütni

A túrófánk könnyű tésztájú, gyors, egyszerű, és még pihentetni, keleszteni sem kell.

Nincs farsang fánk nélkül! Ha neked is nagy kedvenced, de túl macerásnak tűnik, és eddig nem mertél hozzáfogni, vagy az időhiány miatt nem szántad még rá magad, a túrófánkkal akkor is bátran próbálkozhatsz. Gyerekbuliba ugyanolyan jó, mint nagyobb baráti összejövetelre. Ha szereted a túrós édességeket, ezt ne hagyd ki!

Hozzávalók:

* 25 dkg túró
* 25 dkg liszt
* 3 dl tejföl
* 3 db tojás
* 1 evőkanál cukor
* 1 csomag sütőpor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 2 mokkáskanál szódabikarbóna
* citromhéj
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg, keverd össze a tejföllel, a tojással, a vaníliás cukorral, a cukorral és a citrom héjával. Add hozzá a szódabikarbónával és a sütőporral vegyített lisztet, és jól dolgozd össze. Amikor homogén a massza, forrósíts olajat egy nagyobb méretű lábosban vagy serpenyőben.

Egy evőkanállal szaggasd a tésztát a forró olajba, és kis lángon süsd világosbarnára mindkét oldalát. Figyelj, hogy sütés közben az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a fánk kívül megég, a közepe pedig nyers marad. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat. Porcukorral megszórva, lekvárral tálald. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések