A túrós pite naranccsal felturbózva igazi téli álomdesszert, amit képtelenség abbahagyni.
A jól bevált linzertészta remek alapja lehet a túrós-narancsos pitének is. Csak figyelj néhány dologra, például mindenképpen pihentesd egy kicsit a tésztát a hűtőben. Így biztos, hogy omlós, puha lesz, és a szeleteléssel sem gyűlik meg a bajod. A tölteléket még több tejföllel teheted lazábbá.
Hozzávalók:
A tésztához
* 25 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 db tojás
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só
A töltelékhez
* 50 dkg túró
* 10 dkg cukor
* 3 db narancs
* 2 db tojásfehérje
* 2 evőkanál liszt
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál tejföl
* 1 csipet só
* narancshéj
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a cukorral, a sóval és a sütőporral. Morzsold össze gyorsan a vajjal, majd add hozzá a tojást, és gyúrd össze. Ha összeáll, és könnyen formázható, nyújtsd ki lisztezett felületen, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába vagy tepsibe. Letakarva pihentesd legalább 30 percig.
A túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a kétféle cukrot, a lisztet, a sót és a narancshéjat. Ha lazítanál a masszán, adj hozzá egy-két evőkanál tejfölt is. A fehérjét verd kemény habbá, és forgasd a túrós elegyhez, majd kend egyenletesen a tésztára. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd 15 percig. Rakd ki narancsszeletekkel, és tedd vissza a sütőbe még 10 percre.
0 Megjegyzések