A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

8 isteni vacsora 500 kalória alatt - Nincsen bennük csirkemell

Egy idő után már unalmas a csirkés menü - mutatunk pár kalóriaszegény vacsorát, amivel könnyen helyettesíteni lehet.

A csirkehús az egyik legáltalánosabb fogyókúrás étel, mivel zsírszegény, magas a fehérjetartalma, és alacsony a kalóriatartalma.

Azonban hiába ilyen szuper étel, néha minden fogyókúrázónak elege lesz belőle. Ilyenkor jól jön néhány recept, ami feldobja a megszokott fogyókúrás étrendet.

A rendszeres étkezés elengedhetetlen a sikeres fogyókúrához, esténként pedig érdemes valami könnyű fogást készíteni. Ilyenkor mozog a legkevesebbet az ember, ráadásul egy nagyobb lakoma után nehezebben is lehet elaludni. Mutatunk pár kalóriaszegény ételt, amik képesek eltelíteni az esti órákban anélkül, hogy bárki is túlenné magát.

A zöldborsós cukkinitészta mindössze 169 kalóriát tartalmaz. Borsót sóval borssal futtass meg egy kevés olajon. Ezután tekerj át két közepes cukkinit spirálozón, add a borsóhoz, és csak melegítsd át, hogy roppanós maradjon minden zöldség. A végén mentalevelekkel és citromhéjjal frissítsd a fogást.

Nagyszerű vacsora a garnélarákos tészta, mindössze 400 kalóriát tartalmaz. Egy nagyobb serpenyőben kókuszolajon piríts barnára 2 nagyobb gerezd fokhagymát. Ha már illatos, után mehet bele fejenként 5-6 garnélarák. Süsd át őket, a végén szórj hozzá chili-pelyhet és petrezselymet. Fejenként 7 deka teljes kiőrlésű tésztát főzz ki, majd keverd össze a rákkal. Lehetőleg este hét előtt fogyaszd el.

Kiváló választás a tofu zöldségágyon, csak 283 kalóriát tartalmaz. Keverj össze fél ek. rizsecetet kevés szójaszósszal, 1 ek. vízzel, egy csipet kurkumával és chili-pehellyel. Vágj fel egy nagyobb répát, majd egy kisebb brokkolit szedj szét rózsáira, ezeket párold meg egy lábosban, ha kész, öntsd a tetejére az előbb készült elegyet. Közben a tofu mindkét oldalát pirítsd meg egy serpenyőben, végül keverd egybe a zöldségekkel.

Könnyű vacsora a parmezános padlizsán is, mindössze 198 kalóriát tartalmaz. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd darabold fel a padlizsánt ujjnyi vastagságúra, sütőpapírra téve told a sütőbe. Locsold meg őket kevés olívaolajjal, majd 5 perc sütés után rá tegyél rá marinára szószt. Végül reszelj a tetejére parmezánt, és süsd, amíg a sajt meg nem olvad.

Az izgalmas pulykataco mindössze 300 kalóriát tartalmaz. 4 adaghoz süss egybe 250 gramm felvágott pulykamellet két kisebb, feldarabolt répával, egy marék petrezselyemmel, fél tk. őrölt római köménnyel, negyed káposztával, majd szedd 12 kukoricatortillába. Tegyél a tetejükre pépesített avokádót és joghurtot, igazi ízorgia.

Az könnyed bulgursaláta is csak 433 kalóriát tartalmaz. Először főzd meg a bulgurt, majd hagyni lehűlni. Eközben kockázz fel fél uborkát, egy pritaminpaprikát és egy kisebb póréhagymát, adj hozzá kevés petrezselyemzöldjét, és apróra vágott borsmentát is. Facsarj a tetejére egy narancs levét, majd az egész mehet a bulgurra. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Az ízletes csilis pulykának mindössze 339 a kalóriatartalma, elkészítése egyszerű. Süss át alaposan 55 gramm darált pulykát kókuszolajon, majd ehhez adj 50 gramm babot, 50 gramm salsa szószt, 20 gramm őrölt kesudiót egy csipet chiliport, majd hagyd összefőni az ízeket. A végén sóval és borssal tudod ízesíteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések