A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

8 diétás reggeli, amitől délig jóllakott leszel: a fogyás alapja itt kezdődik

Kalóriaszegények, fehérjedúsak, rostban gazdagok, és isteni finomak.

A reggelinek köszönhetően pörgő anyagcserével és teli energiával kezdheted a napot, ugyanakkor a legelső étkezés szellemileg és fizikailag is fitten tart egész délelőtt.

Ha fogyókúrázol, még inkább érdemes a napi első étkezést beiktatnod az életedbe: tanulmányok bizonyították, hogy aki megfelelően reggelizik, az étellel a szervezete több kalóriát éget el, és több energiája is lesz, mint azoknak, akik kihagyják.

Ha csupa gyorsan felszívódó szénhidrátot - lisztes péksütit, müzliket, fehér kenyeret - eszel, azzal csak az egész napos vércukorszint-ingadozást és az állandó éhségérzetet alapozod meg. Ezzel szemben a rostban gazdag, kalóriaszegény, sok-sok fehérjét tartalmazó reggelik nem okoznak a vércukorszintben kilengéseket, ezekkel az ételekkel egész nap pörög az anyagcsere, laktatnak, egy kiadós edzés után pedig az izmok regenerálódásában és felépülésében is részt vesznek.

Mutatunk pár olyan egészséges és diétás reggelit, amitől hatékonyabban tudsz fogyni, ugyanakkor délig biztos jóllakott leszel!

Jó olyan szuperételekkel feldobni a napod, mint a granola, hiszen ezzel egy perc alatt fenséges reggelit készíthetsz. A rostban, tápanyagban és vitaminban gazdag, magokkal, aszalványokkal feldobott gabonafélét natúr joghurttal és magas rosttartalmú, anyagcserepörgető grépfrúttal fogyaszd. A kalóriatartalmára azért figyelj oda.

A smoothie-k a reggeli anyagcsere-pörgető italok legjobbjai közé tartoznak. Ha azonban már unod a zöld változatokat, próbálj ki valami sokkal finomabbat: a banános-mandulás smoothie zabpehellyel egyszerre telít, és felpörgeti az anyagcserét. Fahéjjal és szerecsendióval ízesítsd.

Az avokádóban sült tojás egy szuperegészséges reggeli. Az avokádó belsejét kicsit kapard ki, hogy legyen helye a tojásnak és a sonkadaraboknak benne. Fűszerezd egy kis sóval és borssal, majd 200 fokos sütőben süsd 10-15 percig.

A tojásmuffin remek napindító, amit spenóttal, sovány sonkadarabokkal és feta sajttal turbózhatsz fel. 180 fokos sütőben süsd 20 percig, de ha a reggeli rohanásban erre nincs időd, előző este is elkészítheted.

A smoothie-tálak sokáig eltelítenek, és a rostban gazdag gabonának hála, azonnal felpörgetik az anyagcserédet, mivel lerövidíti a táplálék beleken való áthaladásának az idejét. Natúr, zsírszegény joghurttal és bogyós gyümölcsökkel fogyaszd.

Készíts házi avokádókrémet, azaz guacamolét, amit tejes kiőrlésű pirítóssal és főtt tojással fogyassz.

A grépfrút rostban és vitaminokban gazdag, segít beindítani az anyagcserét, magas C-vitamin-tartalmából adódóan pedig az immunrendszeredet erősíti. A smoothie-t banánnal turmixolva készítsd el, így nem lesz olyan kesernyés az íze. Egyél mellé egy kevés zabkását vagy magvakat.

A koffein hatékonyan stimulálja a lipáz nevű enzim termelését, mely az emésztés során a zsírok lebontásáért felel. A reggeli kávé fogyasztása megszabadít a salakanyagoktól, kipucolja a szervezetedet, ezek mellett pedig a vérkeringést is javítja. A legjobb, ha szemes kávét választasz, amit te magad őrölsz meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések