A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a kerepesi rablót, akinek egy képviselőnő eredt a nyomába

A Gödöllői Járási Ügyészség kezdeményezte annak a mindössze 19 éves férfinak a letartóztatását, aki egy nap két rablást is elkövetett.

Mint korábban beszámoltunk róla, a bajbajutottak segítségére az éppen arra járó önkormányzati képviselő, Farsang Péterné sietett.

2019. január 6-án a késő délutáni órákban, egy 19 éves, büntetett előéletű férfi – aki aznap szabadult letartóztatásából – Kerepesen kitépte egy 39 éves férfi kezéből a táskáját, majd azzal elfutott. A sértett utánakiabált, mire az elkövető visszaszaladt hozzá és több ízben ököllel arcon ütötte, amitől a sértett a földre esett. Ezután az elkövető megpróbálta kivenni a kabátzsebéből a pénztárcáját és a mobiltelefonját, ami csak azért nem sikerült, mert a sértett ellenállt, a közelben pedig – a dulakodásra felfigyelve – megállt egy autó, így az elkövető elmenekült.

Ezután pár perccel a 19 éves férfi az előző helyszíntől nem messze megszólított egy 57 éves nőt, akit a földre rántott, majd testszerte megütött, illetve megrúgott. A verés közben közölte a nővel, ha nem adja oda a táskáját, összeszurkálja. Ezután a sértett táskáját – benne az értékeivel és az irataival – megszerezte, majd elmenekült a helyszínről.

A Gödöllői Rendőrkapitányság a férfit két rendbeli rablás bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként, akinek a letartóztatását indítványozták, mivel megalapozottan feltehető, hogy jelenléte az eljárás során más eszközzel nem biztosítható, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések