Kényeztető csokis, vaníliás zsemlefelfújt: olcsó, egyszerű, mégis isteni desszert

A zsemlefelfújt a nagyi kihagyhatatlan sütije volt, baracklekvárral, csokival tényleg ellenállhatatlan.

A zsemelfelfújt az egyik legjobb módja annak, hogy újrahasznosítsd a száraz péksütiket. Rengeteg variációban elkészítheted, lehet túrós, gyümölcsös, lekváros, csokis, vagy több nagyszerű ízt is ötvözhetsz. Az elkészítése még a kezdőknek sem okozhat gondot. Számolhatsz vele desszertként, de főzelékek, laktató levesek után is kínálhatod. 

Hozzávalók:

6 db zsemle
10 dkg tej
8 dkg cukor
3 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 teáskanál fahéj
10 dkg csokilekvár

Elkészítés:

Ha nem elég szikkadtak a zsemlék, rakd a mikróba vagy a sütőbe rövid időre, és vágd fel a péksütiket kis kockákra. A tojásokat keverd habosra a cukorral, az olvasztott vajjal, a fahéjjal és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet. Áztasd meg benne a péksütiket, csak arra vigyázz, hogy ne essenek szét. 

Rakd a zsemléket vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba. Az első réteg péksütit kend meg lekvárral, és szórd meg csokival. Erre jön a másik sor, amit ugyancsak ízesíts lekvárral és csokival. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések