A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egészben sült kakukkfüves csirke jó fokhagymásan: nem szárad ki, és ropogós lesz

Ha unod a sima sült csirkét, akkor dobd fel fokhagymával és kakukkfűvel! A siker titka, hogy ne sajnáld a fűszereket!

Egészben sült csirkét készíteni nem nagy ügy, és egy kis körültekintéssel tényleg tökéletes lesz otthon is. Előnye, hogy nincs vele sok munka, és az összesült ételeknek nincs párjuk. A fűszerektől nagyon üde lesz, ráadásul a citrom, a kakukkfű és a fokhagyma együtt még jobb. Időnként locsolgasd a húst, hogy ne száradjon ki. 

Hozzávalók:

1 db csirke
5 szál kakukkfű
2 fej fokhagyma
1 db citromsó
bors
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, egy ág kakukkfűvel, két gerezd fokhagymával, és dörzsöld be vele a csirkét. A hasüregbe tegyél két gerezd fokhagymát, fél citromot és egy szál kakukkfüvet. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a csirkét. A hús mellé pakold a maradék fokhagymát és a citromot. Fóliázd le, told forró sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül másfél órán át. Közben locsolgasd a húst, és forgasd át néhányszor. Amikor a csirke puha, szúrásra nem folyik ki a comjából véres lé, vedd le róla a fóliát, és süsd aranybarnára 15-20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések