Az a kevert süti csak finom lehet, amibe gyömbér, csoki és kakaó is kerül.
A gyömbér jellegzetes ízű, illatú fűszernövény, a népi gyógyászat nagy kedvence, amitől még a legegyszerűbb ételek is finomabbak lesznek. Húsokhoz ugyanúgy illik, mint süteményekbe. Ne csak a kekszre gondolj, a kakaós kevertet is megbolondítja, szinte újjá varázsolja. Ha még mindig maradt karácsonyról csokid, azt is dobd a sütibe.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
0.5 bögre olaj
1 csomag sütőpor
2 db tojás
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál fahéj
5 dkg étcsoki
2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, majd vegyítsd a sütőporral, a gyömbérrel, a fahéjjal, a kakaóval és a kis darabokra vágott csokival. A tojásokat üsd egy másik edénybe, és kavard habosra a cukorral, majd részletekben öntsd hozzá a tejet és az olajat is. Forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd egyneművé a masszát.
Egy közepes nagyságú tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 30 percig. Ekkor teszteld, hogy elkészült-e. Ha egy tűt vagy hegyes kést szúrsz a sütibe, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések