Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni, fűszeres zöldségsaláta melegen: laktató, mégsem hizlal

A tél két nagy kedvence, a cékla és a sütőtök adja meg ennek a meleg salátának a karakterét.

A nehéz ünnepi fogások után különösen jólesnek a könnyed, zöldséges ételek, így feltétlenül adj esélyt ennek a színes salátának. Csupa egészséges és finom zöldség kerül bele, amiket akkor is megehetsz, ha fogyózol. A cékla pucolásához érdemes kesztyűt használni, hogy ne fogja meg a kezedet. 

Hozzávalók:

1 db sütőtök
2 db cékla
1 db lilahagyma
1 csomag rukkola
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál méz
bors
tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt és a céklát szeleteld vagy kockázd fel, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és 190 fokon süsd meg a zöldségeket 45-55 perc alatt. Közben legalább egyszer forgasd át a szeleteket. Amikor megpuhulnak, pucold meg a céklát, és karikázd fel.

Rakd a sütőtökszeletekkel együtt egy tálba, tedd hozzá a rukkolát és a felkarikázott lilahagymát. Az olívaolajat keverd össze a mézzel, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, majd locsold meg vele a zöldségeket. Óvatosan forgasd össze, szórd meg tökmaggal, és rögtön tálalhatod is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések