A tél két nagy kedvence, a cékla és a sütőtök adja meg ennek a meleg salátának a karakterét.
A nehéz ünnepi fogások után különösen jólesnek a könnyed, zöldséges ételek, így feltétlenül adj esélyt ennek a színes salátának. Csupa egészséges és finom zöldség kerül bele, amiket akkor is megehetsz, ha fogyózol. A cékla pucolásához érdemes kesztyűt használni, hogy ne fogja meg a kezedet.
Hozzávalók:
1 db sütőtök
2 db cékla
1 db lilahagyma
1 csomag rukkola
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál méz
só
bors
tökmag
Elkészítés:
A sütőtököt és a céklát szeleteld vagy kockázd fel, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és 190 fokon süsd meg a zöldségeket 45-55 perc alatt. Közben legalább egyszer forgasd át a szeleteket. Amikor megpuhulnak, pucold meg a céklát, és karikázd fel.
Rakd a sütőtökszeletekkel együtt egy tálba, tedd hozzá a rukkolát és a felkarikázott lilahagymát. Az olívaolajat keverd össze a mézzel, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, majd locsold meg vele a zöldségeket. Óvatosan forgasd össze, szórd meg tökmaggal, és rögtön tálalhatod is.
0 Megjegyzések