Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házias kelkáposztafőzelék krumplival: sokkal jobb a menzás változatnál

A kelkáposztafőzelék is lehet nagyon finom, a siker egyik titka, hogy rakj bele valamilyen füstölt húst.

A kelkáposztáról sokaknak az iskolai menza jut az eszébe, ahol valaki vagy nagyon megszerette, vagy elment tőle a kedve egy életre. Pedig otthon nagyon finoman elkészítheted, ráadásul viszonylag gyorsan le is tudod az ebéd- vagy vacsorakészítést. A főzelék egyik fő főszere a fokhagyma, de a kömény és a majoránna is jó ízt ad neki. Főtt, füstölt hússal vagy kolbásszal lesz igazán ízletes. 

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta
40 dkg krumpli
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál pirospaprika
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
majoranna
bors

Elkészítés:

A kelkáposztát vágd ketté, távolítsd el a torzsáját, és szeld csíkokra. Alaposan mosd meg, és öntsd fel valamivel több hideg vízzel, mint amennyi ellepi. Tedd hozzá a kolbászt, és ízesítsd sóval, borssal, majoránnával és köménymaggal. Mikor félig puha, tedd bele a megmosott, kockákra vágott krumplit, és fedő alatt főzz mindent puhára. 

A rántáshoz az olajat keverd el a liszttel, majd amikor színesedni kezd, tedd bele a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Mehet bele a pirospaprika, majd öntsd fel hideg vízzel. Csorgasd a forrásban lévő főzelékbe, és rottyantsd össze pár perc alatt, majd várd meg, míg besűrűsödik. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések