Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

30 perces csokis, kávés muffin: mérd ki bögrével a hozzávalókat

Ha nem tudsz mit kezdeni a sok karácsonyra kapott csokival, a muffinba tökéletes lehet. Fokozd az élvezetet kávéval!

A csokis-kávés muffin igazán feldob az unalmas, fárasztó hétköznapokon, hisz a fő összetevők külön-külön is élénkítenek. Nem kell sokat változtatni az egyszerű csokismuffin-alaprecepten. Villámgyorsan összeállíthatod, és attól sem kell tartanod, hogy a tészta másnapra kiszárad. A süti tetejére néhány kávészemet is szórhatsz.  

Hozzávalók:

2 bögre liszt
1 bögre cukor
0.5 bögre tej
0.5 bögre kávé
0.5 bögre olaj
10 dkg csoki
1 db tojás
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
őrölt csillagánizs

Elkészítés:

Üsd egy tálba a tojásokat, és keverd jó habosra a cukorral. Öntsd hozzá részletekben a kávét, a tejet és az olajat. A lisztet vegyítsd egy külön edényben a sütőporral, a kakaóval, a fahéjjal, a csillagánizzsal és a kis darabokra tördelt csokival. Forgasd össze a tojásos keverékkel, és dolgozd simára a tésztát.

Egy muffinsütőt bélelj ki papírral, és kanalazd bele a masszát. Ne töltsd meg túlságosan, csak háromnegyedig, mert a tészta sütés közben jól megemelkedik. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg a muffint 20 perc alatt. Ha a tészta közepébe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések