Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, csirkés saláta: ebbe beleteheted a hétvégi maradék húst

Ha azt állítod, hogy nem lehet jóllakni salátával, készítsd el a csirkés, zelleres változatot!

Nem kell, hogy a saláta mindig ugyanúgy készüljön, szárzellerrel és csirkével igazán izgalmas változatot készíthetsz. A szárzellernek magas a víz- és a rosttartalma, viszont alig tartalmaz kalóriá, ami jól jön méregtelenítéskor, de a fogyókúrát is segíti. A salátát eheted önmagában, de zsömlébe téve is tökéletes. Ha nem maradék csirkemellet használsz, akkor is csak kicsivel tart tovább elkészíteni. 

Hozzávalók:

2 db filézett csirkemellfilé
3 db zellerszár
4 levél saláta
1 db póréhagyma
1 dl majonéz
2 gerezd fokhagyma
bors
olaj

Elkészítés:

A csirkét öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és kockázd fel. Hevíts kevés olajat, süsd rajta a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd illatozni és pirulni. Dobd rá a húst, és pirítsd meg. Közben sózd és borsozd ízlés szerint. Ha maradék csirkét használsz, azt is érdemes kicsit átsütni. 

A szárzellert mosd meg, csepegtesd le, és vágd kisebb darabokra. A salátát is szeld vagy tépkedd össze, a hagymát pedig aprítsd fel. Rakd a zöldségeket és a csirkemellet egy tálba, majd öntsd le majonézzel. Ízesítsd sóval, borssal, és forgasd össze. Ha teheted, pihentesd egy-két órát, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések