A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű túrós, narancsos kuglóf: a krém nem hiányzik belőle, olyan finom

A túrós, narancsos kuglóf nem túl édes, finom puha, és biztosan nem szárad ki egy-két nap múlva sem.

Nem kell külön alkalom ahhoz, hogy kuglófot süss! Mindig jól jön, reggelire, desszertnek, sőt még ünnepi alkalmakra is, ráadásul a kevert változat igazán egyszerű. Érdemes kipróbálni naranccsal, nemcsak finomabb lesz a lédús gyümölcstől, de arról is gondoskodik, hogy ne száradjon ki. Egyszerű narancsmázat is csorgathatsz a tésztára: csak keverd össze a narancs levét cukorral. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg túró
18 dkg vaj
15 dkg cukor
5 dkg csoki
3 db tojás
2 db narancs
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat. Dolgozd hozzá a villával összenyomkodott túrót. Ízesítsd sóval, vaníliával, és az egyik narancs kifacsart levével, reszelt héjával. Részletekben forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és szórd bele a kis darabokra vágott étcsokit.

A masszát adagold egyenletesen vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és előmelegített, 175 fokos sütőben süsd meg 45-50 perc alatt. Akkor vedd ki a sütőből, ha tűpróba során nem lesz ragacsos a kuglófba szúrt tű vagy hegyes kés. A tetejét szórd meg a maradék narancs héjával. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések