A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, sütőben sült kelbimbó - Szuperegészséges köret villámgyorsan

A fűszeres sült kelbimbó alacsony kalóriás, egyszerű, különleges, ám nagyon ízletes fogás.

Ha eddig nem tartozott a kelbimbó a kedvenceid közé, mostantól rajongani fogsz érte. Tele van rengeteg vitaminnal, kevés kalóriát tartalmaz és nagyon finom. Sütőben sütve, fűszerekkel megszórva remek köret, sőt, önmagában is kedvelt vacsora. Ha nem fogyózol, keverj a zöldségekhez bacont, és öntsd le tejföllel.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg kelbimbó
10 dkg sajt
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
0.5 teáskanál bors

Elkészítés:

A kelbimbókat mosd meg, a végeit vágd le, a külső héjat szedd le. A nagyobb darabokat érdemes két részre vágni. Öntsd egy műanyag zacskóba az olívaolajat, szórd hozzá a sót és a borsot. Pakold bele a zöldségeket, és jól rázd össze. Ezt követően rendezd a kelbimbókat egy alufóliával bélelt tepsibe.


Süsd előmelegített sütőben 190 fokon, 20-25 percig, időközben rázogasd meg az edényt, vagy forgasd meg a zöldségeket. Ha szükséges, csökkentsd a hőfokot. Amikor a kelbimbók sötétbarnák, már majdnem feketék, vedd ki a sütőből. Ha kell, szórd még meg sóval, és rögtön tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések