A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kocsival viszik a havat az ország leghidegebb településére

Felajánlott havat szállítanak Zabarra, az ország leghidegebb településére, hogy eleget tudjanak tenni a Hidegfesztivál programjainak.

Az ország leghidegebb téli középhőmérsékletű települése a Nógrád megyei Zabar, ahol számos rekord született már. A kis falu évekkel ezelőtt pont ezt szerette volna egyfajta kitörési pontként turisztikai célra fordítani, így megszületett a Hidegfesztivál, amelynek egyik programpontja, hogy a hátrányos helyzetűek kipróbálhatják a síelést is.

Azzal azonban bizonyára nem számoltak, hogy idén a Hidegfesztivál napján (január 11-én) nagyjából 3-4 fok között alakul majd a hőmérséklet, így hó biztosan nem lesz. Szerencsére a Mátraszentistváni Sípark felajánlotta, hogy teherautóval műhavat szállít Zabarra, megadva a lehetőség a kicsiknek a síelésre.

Persze, emellett rengeteg más programmal is várják az érdeklődőket szombaton: lesz pálinkakóstolás, téli rally, előadások, sőt, még forraltborfőző-verseny is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések