A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bíróság elé menne a hibás metrókocsik miatt a BKV

A BKV teljes egészében megtérítteti a károkat a Metrowagonmash Rt.-vel

A felújított M3 metrószerelvények korróziós problémáit a BKV Zrt. szakember gárdája fedezte fel 2019 december első napjaiban, és a Társaság vezetése haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket a javítások elvégeztetésére – írta hivatalos közleményében a BKV.

A Budapest közösségi közlekedését működtető cég december 5-én levélben értesítette a Metrowagonmash vezérigazgatóját, hogy az érintett szerelvényt garanciális javíttatás céljából kivonta a forgalomból, illetve azonnali intézkedések megtételére szólította fel a gyártót.

A BKV Zrt. az esettel kapcsolatos közleményében jelezte, hogy üzemeltetőként, sem most, sem a jövőben nem fog szó nélkül elmenni egyetlen meghibásodás mellett sem. Éppen ezért a magyar cég jelenleg is perben áll az MWM Rt.-vel. A kereset benyújtására még múlt év elején sort kerítettek, szükség esetén pedig most sem riadnának vissza hasonló jogi lépések megtételétől.

A BKV hangsúlyozta, hogy a törvényekben meghatározott minden jogával él majd annak érdekében, hogy az MWM teljes egészében megtérítse az őket ért károkat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések