A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Forrósodik a helyzet: Házkutatást tartottak a kispesti szocialista önkormányzatnál

Hétfőn arról határoztak a kispesti önkormányzati képviselők, hogy felállhat a baloldali Lackner-botrányt vizsgáló bizottság, habár az eredetileg tervezett 6 helyett csak 3 hónapig dolgozhat a testület. Tulajdonképpen semmi értelme így az egésznek. Az ülés után megerősítette a Magyar Nemzet azon értesüléseit a kispesti jegyzőt helyettesítő aljegyző, hogy hivatalát nemrég átkutatta a hatóság.

A Magyar Nemzet XIX. kerületi városházi forrásokból úgy értesült, hogy mintegy másfél héttel ezelőtt házkutatás zajlott a kispesti önkormányzat jegyzői hivatalában. A hétfői testületi ülés után Vitál Márton, a jegyzőt helyettesítő aljegyző azt mondta, a Nemzeti Nyomozó Iroda iratokat foglalt le az Almavirág tér 2015-ös felújításával kapcsolatban. A nyilatkozat érdekességét az adja, hogy korábban úgy tudta a Magyar Nemzet: az Almavirág tér ügyében a kispesti rendőrkapitányság folytat nyomozást. Amennyiben Vitál Márton szavai tényszerűek, akkor a nyomozati munkát az NNI folytatja. 

Hat hónap helyett három hónapig lesz vizsgálóbizottság

A kispesti önkormányzat a hétfői ülésen támogatta egy vizsgálóbizottság felállítását, ám az azt kezdeményező Ferenczi István nem örülhetett maradéktalanul. Eredeti javaslata szerint ugyanis az AKTV 6 hónapig működhetett volna, ám ehhez olyan módosító javaslatok érkeztek Gajda szövetségeseitől, amelyek szerint 2-3 hónapig működne a testület.

Mindez heves vitákat gerjesztett az ülésen, Ferenczi úgy fogalmazott, hogy egy ilyen módosítás „majomparádévá” változtatná a vizsgálóbizottságot, őt pedig nem tüntetné fel jó színben – bár a képviselő erősebb kifejezést használt. Kiemelte: a bizottság elnökeként az ő felelőssége, hogy a testület megfelelő munkát végezzen, és az ügyek bonyolultsága, valamint a kevés, rendelkezésre álló időkeret megnehezíti érdemi eredmény elérését.

A kispesti önkormányzat végül megszavazta a bizottság felállítását, valamint a Ferenczi által javasolt tagokat, ám a szavazás alapján az AKTV tevékenysége 3 hónapra korlátozódik. A Gajda Péter által vezetett baloldali többség leszavazta, hogy 4-6 hónapig működhessen a bizottság, amely zárt üléseken vitathatja meg a kispesti korrupciós botrány részleteit.

Forrás: Origo

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések