A fahéjas, almás krémmel töltött piskóta olcsó, kiadós, és mindig nagy siker.
Ne ragaszkodj mindig ugyanazokhoz a sütikhez! Kis változtatással mennyei újdonságokat tehetsz az asztalra. Ha szereted a piskótát és az almát is, miért ne ötvöznéd a kettőt? Amíg a tészta megsül, a csodás fahéjas, almás krémet is elkészítheted.
Hozzávalók 12 szelethez:
A piskótához
* 15 dkg liszt
* 15 dkg porcukor
* 6 db tojás
* 2 evőknál forró víz
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
* 70 dkg alma
* 2 csomag vaníliás pudingpor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 teáskanál fahéj
* cukor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütőporos lisztet.
Öntsd a tésztát zsírral kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 30 perc alatt. Közben a sütőajtót ne nyitogasd, mert a piskóta könnyen összeeshet. Amikor kezd elválni a tészta a tepsi falától, és a teteje is szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
A krémhez az almát pucold meg, szórd meg ízlés szerinti cukorral, és facsarj rá kevés citromot, így nem fog bebarnulni. Főzd puhára, majd szűrd le, és villával kicsit nyomkodd össze. A pudingport keverd simára a vízzel, öntsd az almára, szórd meg fahéjjal, és addig főzd, amíg besűrűsödik. A kihűlt piskótát vágd ketté, és töltsd meg az almás krémmel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
Ne ragaszkodj mindig ugyanazokhoz a sütikhez! Kis változtatással mennyei újdonságokat tehetsz az asztalra. Ha szereted a piskótát és az almát is, miért ne ötvöznéd a kettőt? Amíg a tészta megsül, a csodás fahéjas, almás krémet is elkészítheted.
Hozzávalók 12 szelethez:
A piskótához
* 15 dkg liszt
* 15 dkg porcukor
* 6 db tojás
* 2 evőknál forró víz
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
* 70 dkg alma
* 2 csomag vaníliás pudingpor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 teáskanál fahéj
* cukor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütőporos lisztet.
Öntsd a tésztát zsírral kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 30 perc alatt. Közben a sütőajtót ne nyitogasd, mert a piskóta könnyen összeeshet. Amikor kezd elválni a tészta a tepsi falától, és a teteje is szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
A krémhez az almát pucold meg, szórd meg ízlés szerinti cukorral, és facsarj rá kevés citromot, így nem fog bebarnulni. Főzd puhára, majd szűrd le, és villával kicsit nyomkodd össze. A pudingport keverd simára a vízzel, öntsd az almára, szórd meg fahéjjal, és addig főzd, amíg besűrűsödik. A kihűlt piskótát vágd ketté, és töltsd meg az almás krémmel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések