A
csodás sztracsatellatorta alapja egyszerű piskóta, amit a lágy,
vaníliás krém és a jó adag tejszínhab tesz igazán ellenállhatatlanná.
A tejszínhabos sütik rajongóinak a sztracsatellatorta telitalálat. A piskótát sem bonyolult megsütni, a krémet pedig gyerekjáték elkészíteni, hisz nem kell főzni. Annak ellenére, hogy sok tejszín kerül bele, a töltelék könnyed lesz. Tökéletes lezárása lehet bármilyen családi ebédnek, de alkalmakra is elkészítheted.
Hozzávalók 16 szelethez:
A piskótához
* 6 db tojás
* 6 evőkanál cukor
* 4 evőkanál liszt
* 2 evőkanál kakaó
* 1 csomag sütőpor
A krémhez
* 4 dl tej
* 3 dl tejszín
* 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
* 5 dkg csokiforgács
A bevonáshoz
* 15 dkg mascarpone
* 2 dl habtejszín
* 1 csomag habfixáló
* csokiforgács
Elkészítés:
A tojások fehérjét verd kemény habbá, közben adagold hozzá a cukrot. Add hozzá a tojássárgáját, és habverővel, alacsony fokozaton dolgozd hozzá a felvert fehérjéhez. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a kakaóval, és kanalazd a masszába. A sima tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Közben készítsd el a krémet. A főzés nélküli pudingport keverd simára a hideg tejjel, dolgozd össze a kemény habbá vert tejszínnel, és szórd hozzá a csokiforgácsot. Ha a piskóta kihűl, vágd ketté, és kend meg a vaníliás krémmel. A tejszínt öntsd egy tálba, és verd fel a fixálóval nagyon kemény habbá. Még stabilabb lesz a krém, ha mascarponét is keversz hozzá. Töltsd habzsákba, és vond be vele a tortát. A tetejét csokiforgáccsal vagy dekorgyönggyel díszítsd.
A tejszínhabos sütik rajongóinak a sztracsatellatorta telitalálat. A piskótát sem bonyolult megsütni, a krémet pedig gyerekjáték elkészíteni, hisz nem kell főzni. Annak ellenére, hogy sok tejszín kerül bele, a töltelék könnyed lesz. Tökéletes lezárása lehet bármilyen családi ebédnek, de alkalmakra is elkészítheted.
Hozzávalók 16 szelethez:
A piskótához
* 6 db tojás
* 6 evőkanál cukor
* 4 evőkanál liszt
* 2 evőkanál kakaó
* 1 csomag sütőpor
A krémhez
* 4 dl tej
* 3 dl tejszín
* 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
* 5 dkg csokiforgács
A bevonáshoz
* 15 dkg mascarpone
* 2 dl habtejszín
* 1 csomag habfixáló
* csokiforgács
Elkészítés:
A tojások fehérjét verd kemény habbá, közben adagold hozzá a cukrot. Add hozzá a tojássárgáját, és habverővel, alacsony fokozaton dolgozd hozzá a felvert fehérjéhez. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a kakaóval, és kanalazd a masszába. A sima tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Közben készítsd el a krémet. A főzés nélküli pudingport keverd simára a hideg tejjel, dolgozd össze a kemény habbá vert tejszínnel, és szórd hozzá a csokiforgácsot. Ha a piskóta kihűl, vágd ketté, és kend meg a vaníliás krémmel. A tejszínt öntsd egy tálba, és verd fel a fixálóval nagyon kemény habbá. Még stabilabb lesz a krém, ha mascarponét is keversz hozzá. Töltsd habzsákba, és vond be vele a tortát. A tetejét csokiforgáccsal vagy dekorgyönggyel díszítsd.
0 Megjegyzések